Vores hunde

Alle vores hunde er sundhedsundersøgte efter avlsanbefalingerne fra Dansk Kennel Klub og Eurasier Klub Danmark, og opfylder kravene. Vi avler kun på sunde hunde med et godt sind og temperament.

Nogle bruger at fremhæve, i diverse facebook grupper, at hvalpeinteresserede skal sørge for at købe hvalpe, der er avlet efter avlsanbefalingerne, og derved har en påskrift i stambogen, altså det der kaldes en Basis+stambog og fraråder at købe hvalpe med en alm. Basis stambog. Hvis en hvalp “kun” har en Basis stambog, kan den eneste grund være, at forældrene eller bare den ene af dem, ikke har været udstillet. Hvis forældrene er undersøgt for det der anbefales og opfylder kravene, er der ingen forskel på om de har den ene eller anden stambog. Dette vil jeg gerne uddybe nærmere, hvis det ønskes.

Præsentation af vores hunde:

Chilie er vores første Eurasier. I år 2000 ville vi gerne have en anden race, foruden Schäferhund. Ved et tilfælde mødte Jannie to Eurasier, og blev betaget af deres flotte udseende og dejlige sind. Hele familien tog derefter hen og så Kærlundegårds Eurasier, og så var der ingen tvivl – det var bare sådan én vi skulle have. D. 30/7 2003 fik vi så Akaciebakken Chilie. Og hun lever op til vores forventning om en dejlig, rar, charmerende og smuk familiehund. Hun er en dame med meget personlighed, meget tålmodighed over for de andre hunde og så er hun førertæven, så de har også respekt for hende. D. 20/7 2005 fik Chilie sit første kuld hvalpe, 9 dejlige små uldbunker, det var en kæmpe oplevelse at passe og følge dem, og vi valgte at beholde en af tævehvalpene, hun hedder Asklunds Angel.

Chilie blev aflivet i dec. 2017 i en alder af 14,5 år. Vi mistede en skøn og kærlig hund med en fantastisk personlighed og hun vil altid have en stor plads i vores hjerter.

Chilie
Akaciebakkens Chilie   Død dec. 2017

Angel
Asklunds Angel   Død feb. 2018

Angel er en sjov hund, et af hendes påhit er, at når der er noget godt, hun gerne vil have, så finder hun et eller andet på gulvet, tager det helt ind i munden og kommer så hen til en af os og står og logrer med halen, og så skal vi bytte. Mangler der vand i vandskålen, som er en jerngryde, så får den først et fur hen ad gulvet. Hvis dette ikke virker. så sætter hun sig tålmodigt med begge forpoter oppe i den tomme skål. så ser vi det jo nok på et tidspunkt.

Angel fik en mavedrejning først i feb 2018 og blev aflivet. hun blev 12.5 år og efterlod et stort tomrum, men hun vil altid være i vores hjerter.

Felina
Balule Happiness “Felina” Pensionist.

Den 22. juni 2012 købte vi Felina. Hun er en livlig, legesyg og meget venlig hund, der ikke er reserveret over for fremmede. Hun er nu godkendt til avl. Felina er en fantastisk hund, med et helt unik sind. Hun er blevet mor til mange skønne hvalpe.

Nu er hun gået på pension og nyder at være selskabshund hos en ældre dame. Hun fortjener at få lov til at være enebarn, og blive godt og grundigt forkælet. De har det godt i hinandens selskab, men jeg savner hende i mit liv.

Cas
Foxfire Cool Casanova “Cas” Pensionist.

I 2010 importerede vi en han fra Sverige, han hedder Foxfire Cool Casanova. Han bor hos en plejefamilie. Han er en meget rar og rolig hund, med et dejligt imødekommende sind. Casanova er godkendt til avl og kan benyttes af tæver der opfylder avlskravene/anbefalingerne fra DKK og Eurasierklub Danmark. Cas er far til mange dejlige hvalpe.

Cas er nu gået på pension. Plejefamilien har fået overdraget ejerskabet.

Balule Jubii “Linka”   Død feb. 2018

Linka, søde dejlige Linka. Denne skrivelse, som bliver skrevet den 1 marts 2020, får tårerne op i mine øjne. Hun var så sød og dejlig, en meget speciel hund og jeg holdt så meget af hende. Vi fik ikke lov til at have hende så længe. Da hun fik sit første kuld hvalpe, gik der noget galt, hun blev meget syg og indlagt. Vi måtte finde en ammetæve til hendes 5 dage gamle hvalpe. Vi fandt en tæve på Djursland og kørte over med hvalpene. Heldigvis ville tæven gerne tage dem og de blev der til de skulle sælges. Linkas liv stod desværre ikke til at redde, hendes krop bekæmpede al behandling og selv efter fjernelse af livmoder, flere blodtransfusioner og flere antibiotikabehandlinger, måtte vi efter tre dages kamp give op, tage ind og sige farvel og være hos hende, mens hun blev aflivet. Vi tog hende med hjem og hun blev begravet oppe i vores have. Hun blev ikke engang tre år. Det var ubeskrivelig hårdt og uretfærdigt. Du har en stor plads i mit hjerte.

Den dag vil altid står som det værste mareridt i mit liv, for inden for 12 timer mistede vi Linka om formiddagen og om aftenen Angel. Det var ganske forfærdeligt hårdt og noget af det værste jeg har været ude for.

Arresøens eurasier Kiwi “Saga”.

                                                             AVLSHUND:

UNDERSØGELSER:     HD   A,    AD   0,   PATELLA   OK

Søde Saga. Hende fik vi som en omplaceringshund, da hun var 16 mdr. Hun var meget stresset over flytningen og havde lidt svært ved at slappe af og finde sig til rette. På andre, uden forståelse for hendes situation, har det virket som om hun var en nervøs/bange hund. Det er hun bestemt ikke, hun er  en rigtig sød, charmerende og venlig hund, meget kælen og også meget livlig, men hun vil gerne lige se nye folk an.


Asklunds Incredible Indy

                                                            AVLSHUND

UNDERSØGELSER:   HD   A;   AD   0,   PATELLA   OK,    ØJNE:   FÅ EKSTRA ØJENHÅR PÅ BEGGE ØJNE

Indy er datter af Felina og hun er en utrolig fjollet hund, meget glad og meget kælen. Hun er også en meget snakkende hund, og gør meget opmærksom på sig selv. Og så mener hun bestemt, at jeg trænger til at få vasket arme og ben op til flere gange om dagen. Super betænksomt af hende. Hun har haft sit første kuld hvalpe i dec 2019 og var en dygtig, men også, i starten, en meget beskyttende mor.

Asklunds Jubii Grappa Jamira

                                                               AVLSHUND

UNDERSØGELSER:   HD   A;   AD   0;   PATELLA   OK;

Jamira er en af Linkas døtre. Hun er en meget forsigtig hund, som ikke gør så meget stads af sig selv. hun er stille og rolig, men er kærlig, kontaktsøgende og meget kælen, også over for fremmede. Jamira var en af Linkas hvalpe, som kom til en ammetæve.Hun var så uheldig, at hendes adoptivmor også døde inden hun var 8 uger. Derfor er hendes navn sammensat af hendes mødres navne. Jubii er Linkas stambogsnavn, og Grappa er hendes anden mors navn. En ære til disse to fantastiske hunde.

Arresøens eurasier Litla Kailey

                                                               AVLSHUND

UNDERSØGELSER:   HD   A;   AD   0;   ØJNE  OK;   PATELLA;  Kailey pådrog sig en patella luxation traume, under leg, på sit ene ben. Det blev først opereret ved en mindre operation i håbet om at det holdt. Det gjorde det desværre ikke og derfor måtte hun opereres igen. Derefter blev hun genoptrænet i vandbassin. Hun har ikke siden haft nogle symptomer af det og hun hopper og springer som enhver anden hund. VI har en skriftlig udtagelse fra den dyrlæge der opererede hende. Han skriver: “Der er intet, hverken ved klinisk undersøgelse, røntgen eller ved operation, der tyder på en arvelig defekt”. En anden dyrlæge, der er ekspert i Patella, udtalte det samme. Den anden Patella var OK.. 

Kailey er en rigtig sød og kælen hund, men meget stille. Hun tuller bare rundt efter de andre og går uden om al ballade.  

Asklunds Kind-Hearded Kenya.

UNDERSØGELSER:  HD  A;   AD  O;  PATELLA  OK

Vores lille baby på 2 år, den 2. dec. Hun er datter af Felina og fra Felinas sidste kuld, et “overraskelses”  kuld. Felina var scannet tom og der var absolut intet der tydede på at hun var drægtig. Vi tænkte slet ikke i de baner, når jeg jo selv havde set at hun var tom. Så de 8 små basser kom dumpende, ganske uventet den 2 dec 2018, den første kl 19. Vi måtte bare beholde en af disse hvalpe, som efter Felina. Hun er, som sådan en er, fuld af krudt, fis og ballade, kælen, kærlig og smuk. Den dejligste lille bamse.

Det var præsentation af hele bjørnebanden. Vi har lejlighedsvis hvalpe og skriver gerne på venteliste. Kontakt os for nærmere information.