Om os

Vi er en familie bosiddende på Midtsjælland, som er meget glade for dyr! Vi består af Jannie der går hjemme, Steen der er finmekaniker og vores 3 store børn, der alle er flyttet hjemmefra.

Vi bor på en lille landejendom, rigtigt ude på landet, med masser af plads til de 2-og 4 benede. Vi har ikke så mange dyr mere, men da stadig en staldkat og så selvfølgelig vores otte Eurasier. Nogle af vores Eurasier bor hos andre, bl.a. vores to avlshanner og en pensioneret tæve.

Vi har mange års erfaring i at avle dyr, af forskellige slags, men nu kun hunde. Vi har avlet får, heste, køer, kaniner, katte og marsvin. Derudover har vi haft grise, ged, høns, ænder, gæs, hamster, chincillaer, fugle og sumpskilpadde. Vi er altid gået all in, når vi har haft dyr, sat os godt ind i deres behov og pleje og gået meget op i at give dem et godt liv, med tryghed og kærlighed.

Jannie har haft hunde siden 1972 og flyttede fra København i slutningen af 1973. Det startede med schæferhunde, hvor hun var meget aktiv i schæferhundeklubben med træning flere gange om ugen. Hun har deltaget i mange brugsprøver og var også meget ude og udstille hundene. Det blev også til et enkelt kuld hvalpe. Det er hende der står for avl og opdræt af Eurasier og pasning af hvalpe.

Da Steen flyttede fra en to værelses lejlighed i Ballerup og ned på landet i 1985, blev han kastet ud i al den virak med dyr i lange baner. Der var får, høns, katte, heste og Jannies tre schæferhunde.

Da vi i 1991 besluttede at flytte, købte vi den ejendom vi har nu. Samtidig kom lysten til at prøve at få en anden hunderace. Det blev en Shetland Sheepdog, og en blandingshund, som vi så havde sammen med Schæfer.

I 2000 fik vi lyst til at blive opdrættere og nu begyndte jagten på den race det skulle være. Tiden til al den træning var der ikke mere, lysten til at udstille, var der heller ikke. Det var heller ikke så nemt med aftenvagt og vagt hver anden weekend. Det store aktivitetsniveau kunne vi ikke få tid til, så de hunde vi havde kik på, Alaskan Malamute, Siberian Husky og Karelsk bjørnehund, kunne det ikke blive. Vi var på mange udstillinger dengang, for at pejle os ind på vores fremtidige hund.

Da Jannie i sommeren 2001, kørte som hjemmehjælper, kom hun ud til en ældre dame der boede på landet. Da hun kom ind, blev hun mødt af to smukke og bamsede hunde, Tæven var lidt reserveret, men hannen var meget imødekommende og sad pænt og fulgte med i det der foregik omkring hans “mor”. Jannie var helt solgt over de to hunde. Det viste sig, at det var to pensionerede hunde fra den gamle dames datter, der var opdrætter af denne, for os fuldstændige ukendte race, Eurasier.

Nu havde Jannie fundet hunden det hele skulle dreje sig om. Hele familien fik lavet en aftale om at besøge opdrætteren, Anita Martins med kennel Kærlundegård. Da vi mødte hendes skønne hunde, var der ingen tvivl. Det var sådan en vi skulle have. Der var noget ventetid, men I 2003 kunne vi så drage til Kennel Ackasiebakken og hente vores skønne og ræverøde Chilie.

Hun blev starten på vores Eurasiereventyr. Anita Martins var en stor hjælp og støtte og vi kunne altid regne med hende. Da Chilie skulle have sit første kuld hvalpe, i 2005, var det også med Anita som backup. Chilie fik 9 hvalpe, hvorfra vi beholdt Angel. Det er en fantastisk oplevelse at avle hunde og det er en opgave vi tager meget seriøst og det ligger os meget på sinde, at give vores hunde et godt liv og vores hvalpe den bedste start på livet. Det er vores altoverskyggende interesse, og det bliver der lagt meget arbejde i. Da Jannie er hjemmegående, er det optimalt i forbindelse med det at have hvalpe, da der er tiden til at tage sig godt og omhyggeligt af dem, alle 24 timer i døgnet, hvis det skulle være nødvendigt. De første, mindst tre uger sover Jannie, ved mor og hvalpene, så intet bliver overladt til tilfældighederne. Hundene er heller ikke alene hjemme særlig ofte.

Eurasieren er den skønneste hund, kærlig, venlig, god og smuk. DEN MEST FANTASTISKE FAMILIEHUND.

.

Børn med hvalpe

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA