Det er vigtigt at socialisere hvalpene og det tager jeg meget seriøst, de er født og bor i vores stue, og jeg (Jannie) går hjemme og har derfor meget kontakt med dem. De første ca. 3 uger, sover jeg ved dem, så der hele tiden er opsyn med dem. Så snart de får behov for at udforske “den store verden”, udvides hvalpegården i stuen og diverse aktiviteter sættes op. Der kommer en udendørs hvalpegård, hvor de kommer ud, flere gange om dagen. Alt efter vejret, er der fri adgang. Dette gør dem hurtigt renlige. Her får de besøg af vores kat. De færdes rundt i huset, og kan komme ud på gårdspladsen, hvor de også lærer vores andre hunde at kende, når vi kan fornemme at det er ok for deres mor. De kommer også over i de store hundegårde. De får lov at løbe omkring i haven. Når de er mellem 7 og 8 uger kører vi en tur op til en aktivitetshal, hvor de bliver præsenteret for mange nye ting. Der får de så også prøvet at køre bil. Vi prøver om vi kan få lagt en bytur ind, hvor ejerne kan komme og “gå” med deres hvalp. Derudover har de stiftet bekendtskab med støvsuger og andre lyde der er i et almindeligt hjem.
Når du køber hvalp hos os medfølger:
- Halsbånd og rem.
- Madplan og almene gode råd og oplysninger.
- En pose med den hvalpefoder som den har været vant til.
- DKK stamtavle, købskontrakt og sundhedsbog.
- Tæppe der lugter af mor og søskende, lidt guffer og et styks legetøj.
- Livslang support og hjælp.
- Du vælger selv din hvalp i samråd med os.
- Du får en hvalp der har fået meget kontakt med mennesker og andre dyr og er vant til støj af forskellig art.
- Hvalpen har fået ormekur som 3, 6 og 8 uger gammel.
- Hvalpen er dyrelægeundersøgt, chippet og vaccineret som syv uger gammel.
Mange opdrættere tager et ekstra pengebeløb for hvalpen, for på den måde at tvinge køberne til at sundhedsundersøge hvalpen, når den er mellem 1,5- 2 år. Hvis hvalpen ikke bliver det, er pengene tabt.
Jeg bryder mig ikke om tvinge køberne, på den måde, men jeg vil selvfølgelig gerne have at hvalpen tjekkes for HD ( hofteledsdysplasi), AD ( albuedysplasi) og Patella luxation ( løse knæled), når hvalpen er ca. 1,5år. Der skal købes attest hos Dansk kennel klub, og resultatet vil så blive registreret i DKK. Jeg er behjælpelig, hvis der er noget I er i tvivl om
I vil også støde på opdrættere og andre ejere, der har meninger om mange andre undersøgelser som hunden bør gennemgå. Det er unødvendigt og det er deres personlige holdninger og ikke noget hverken Dansk kennel klub eller Eurasier klub Danmark, har krav eller anbefalinger til.
Du vil derudover altid være velkommen til at kontakte os, hvis der er noget du er i tvivl om eller vil spørge om.
Ellers kan I også søge oplysninger på DKKs hjemmeside.